kit(πακέτα) αναβάθμισης υπολογιστών. Μικρό κόστος, «μεγάλο» αποτέλεσμα.



Τα πακέτα αναβάθμισης(kit) ενός υπολογιστικού συστήματος «καλύπτουν» το κενό μεταξύ της αντικατάστασης του χαλασμένου ανταλλακτικού και της αγοράς νέου υπολογιστή.
Στην περίπτωση που ο υπάρχον υπολογιστής είναι 5ετίας και πίσω, οι επιλογές στην εύρεση και αγορά ανταλλακτικού είναι περιορισμένες και με «δυσανάλογο» κόστος.
Η ανάγκη αντικατάστασης της μητρικής πλακέτας π.χ. τύπου socket 775 κοστίζει σίγουρα λιγότερο από το πακέτο αναβάθμισης(αναλογία 1 προς 2), αλλά η απόδοση του υπάρχον συστήματος(πλακέτα, επεξεργαστές CeleronD - Core Duo 2, μνήμες DDR2) σε σχέση με αυτή του πακέτου(επεξεργαστής Pentium G 4ης γενιάς, μνήμες DDR3) είναι μη συγκρίσιμη.
Εφόσον στις περισσότερες των περιπτώσεων το τροφοδοτικό και ο σκληρός δίσκος είναι συμβατά με το πακέτο αναβάθμισης, τότε έχουμε αγοράσει «νέο» υπολογιστή με περίπου 150,00 ευρώ, που είναι και το κόστος του βασικού πακέτου. Το βασικό πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει την μητρική πλακέτα, τον επεξεργαστή και την μνήμη.


Τι να προσέξετε

  • Να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ μητρικής πλακέτας και επεξεργαστή(να μην χρειάζεται bios upgrade). 
  • Η διάρκεια εγγύησης της πλακέτας να είναι διετής.
  • Το ελάχιστο μέγεθος της μνήμης να είναι στα 4GB(οι επεξεργαστές είναι 64-bit αρχιτεκτονικής).
  • Η επιλογή της μνήμης να «δεσμεύει» ένα socket, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης στο διπλάσιο μέγεθος(8GB/16 GB max.).
  • Η διάρκεια εγγύησης της μνήμης να είναι «εφόρου ζωής» (lifetime).
  • Να διαβάζεται τις αξιολογήσεις που ενδεχομένως «συνοδεύουν» το προϊόν.

1 σχόλια: