Παλαιός Η/Υ. Αναβάθμιση Μεταπώληση Ανακύκλωση









Η επιλογή ανάμεσα στις δυνατοτήτες αναβάθμισης, μεταπώλησης ή ανακύκλωσης του παλαιού Η/Υ  είναι μια δύσκολη απόφαση για την οποία θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η τελική επιλογή μας.

Αναβάθμιση

Για τον παλαιό Η/Υ η πιο προφανής κίνηση είναι να επεκταθεί η διάρκεια “ζωής” του . 
Μια προσεχτικά σχεδιασμένη αναβάθμιση μπορεί να αναζωογονήσει τό σύστημα σας. 
Ο μεγάλος χρόνος εκκίνησης του λειτουργικού και η αργή ανταπόκριση του συστήματος είναι οι συχνότερες αιτίες που μας οδηγούν στην λύση της αναβάθμισης. Εαν ο Η/Υ “τρέχει” με μνήμη λιγότερη από 4GB , η πρώτη και χαμηλού κόστους κίνηση είναι να γίνει αναβάθμιση της μνήμης. Για την κατάλληλη μνήμη υπάρχουν σύμβουλοι αναβάθμισης στις ιστοσελίδες www.crucial.com & www.kingston.com
Μια επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος που θα συνδυάζεται με αγορά νέου δίσκου (δεύτερη κίνηση χαμηλού κόστους) θα βελτιώσει τον χρόνο εκκίνησης και την ανταπόκριση του συστήματος.
Για το πραγματικό άλμα στην επεξεργαστική ισχύ του συστήματος σας θα πρέπει ο Η/Υ σας να αναβαθμιστεί με διπλό επεξεργαστή και την αντίστοιχη κεντρική πλακέτα.Η συγκεκριμένη κίνηση απο τους περισσότερους θα κριθεί ασύμφορη αφού αυξάνει κατά πολύ το κόστος.

Μεταπώληση

Η δεύτερη επιλογή είναι να πουλήσετε το σύστημά σας.
Πάντα θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για αγορά, είτε πρόκειται για επιτραπέζιο ή για φορητό Η/Υ. Η τιμή πώλησης θα πρέπει να είναι συναρτήσει της “κατάστασης” του συστήματός σας και των τιμών του ανταγωνισμού.
Η αντιγραφή του υλικού σας (κείμενα, φωτογραφίες) και η μετέπειτα διαγραφή τους δεν εξασφαλίζει την προστασία των δεδομένων σας. Θα πρέπει να γίνει "ειδική" διαμόρφωση του σκληρού δίσκου του μηχανήματος (format), πριν προχωρήσετε στην μεταπώληση του συστήματός σας.
Σε παλαιούς φορητούς υπολογιστές, το σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι ο “πραγματικός” χρόνος αυτονομίας της μπαταρίας. Σε περίπτωση που η μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση, μπορείται να την αποκτήσετε φθηνά απο ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ανακύκλωση

Η ανακύκλωση ενός συστήματος είναι η τελευταία επιλογή για ένα «καταδικασμένο» Η/Υ ή για ένα «χαλασμένο» περιφερειακό.Η παλιά συσκευή που είναι πλέον άνευ αξίας για σας, σίγουρα αξίζει κάτι σε κάποιον εκεί έξω , λόγω των πολύτιμων στοιχείων (χαλκός, αλουμίνιο) απο τα οποία αποτελείται.
Η πιο διαδεδομένη επιλογή ανακύκλωσης είναι η μεταφορά και τοποθέτησή τους σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους σε επιλεγμένα σημεία συμβεβλημένων δήμων (σχολεία, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ) ή σε συνεργαζόμενα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και super market. Φορέας υπεύθυνος για την οργάνωση και λειτουργία της ανακύκλωσης είναι η εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» www.electrocycle.gr
Επιλογή ανακύκλωσης είναι και η κίνηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος "iRecycle -κοινωνική ανακύκλωση Υπολογιστώνhttp://www.irecycle.gr , η οποία συγκεντρώνει παλαιούς ή μη λειτουργικούς Η/Υ, περιφερειακά και εξαρτήματα, τα επιδιορθώνει, τα αναβαθμίζει και τα δωρίζει σε σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών, σε φτωχές κοινότητες και σε φτωχές οικογένειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου