Twitter vs Facebook. Η δύναμή τους σε αριθμούς

Τα δυο πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο, είναι χωρίς αμφιβολία το Facebook και το Twitter.
Η δύναμή τους στην επιβολή απόψεων, στην διαφήμιση και γενικά σε ότι έχει να κάνει με κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να μετρηθεί σε αριθμούς ;
Το Facebook «μετράει» ήδη το απίστευτο νούμερο των 1,3 δισ ενεργών χρηστών κάθε μήνα, 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Τα συνολικά του έσοδα πλησιάζουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Το Twitter, παρόλο που δεν μπορεί να συγκριθεί με την εκπληκτική ανάπτυξη του Facebook, έχει αποδειχθεί αναπάντεχα επιτυχής. Τα έσοδά του ανέρχονται σε 312 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η βάση των χρηστών του είναι 271 εκατομμύρια.
Η Katy Perry, ο Justin Bieber και ο Μπαράκ Ομπάμα έχουν τους τρείς κορυφαίους και πιο δημοφιλείς λογαριασμούς στο Twitter. Οι τρείς κορυφαίοι λογαριασμοί στο Facebook, ανήκουν στους Shakira, Κριστιάνο Ρονάλντο και Eminem. Το 86 % των χρηστών του Twitter χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μέσω των κινητών τους συσκευών, σε σύγκριση με το 68 % των χρηστών στο Facebook. Το 2014 υπάρχουν περίπου 350.000 tweets και 382.000 likes ανά λεπτό.


* Οι πηγές στοιχείων του παραπάνω γραφήματος είναι το Facebook, το Twitter, η Internet Live Stats η Glassdoor και η ιστοσελίδα στατιστικών και γραφημάτων Statista.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου