Cloud Storage . GoogleDrive . SkyDrive

Microsoft και Google παρέχουν δικές τους εφαρμογές-εργαλεία για την διατήρηση αρχείων σε συγχρονισμό στο διαδικτυακό σύννεφο (cloud).
Το Microsoft SkyDrive προσφέρει «ελεύθερη» χωρητικότητα 7GB με όριο στο μέγεθος αρχείου τα 2GB.Αντίστοιχα του GoogleDrive είναι 5GB και το όριο στα 10GB.
Η κάθε εφαρμογή δημιουργεί ένα «φάκελο-δίσκο» στον Η/Υ , ο οποίος συγχρονίζεται με τον αντίστοιχο «φάκελο-δίσκο» στο διαδίκτυο μέσω του αντίστοιχου λογαριασμού εισόδου της Microsoft ή της Google.
Το Drive παρέχει διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας κειμένων , υπολογιστικών φύλλων χωρίς τα αρχεία αυτά να μειώνουν τον διαθέσιμο χώρο. Θεωρείται πιο “λειτουργικό” μέσω των διαθέσιμων εφαρμογών για desktop και mobile συσκευές.
Το SkyDrive περιλαμβάνει εφαρμογή office με word , excel , powerpoint που «τρέχει» στον browser , με επιλογές save , print , share.Στις mobile συσκευές είναι η εφαρμογή που συνεργάζεται επίσημα με windows phone.
Η δυνατότητα συγχρονισμού κατά την επεξεργασία και μοίρασμα αρχείων παρέχεται και στις δυο εφαρμογές.
Οι δυο εφαρμογές παρέχουν πρόσθετο backup δεδομένων στο χώρο του διαδικτύου. Η σύγκριση μεταξύ τους είναι εξ ορισμού δύσκολη γιατί το SkyDrive πρωτίστως “ενδιαφέρει” χρήστες προϊόντων Microsoft αφού «κουμπώνει» με ιδανικό τρόπο με τα windows 8 και τις windows phone συσκευές , ενώ από την άλλη πλευρά το Drive είναι “γρήγορο” και πιο “φιλικό” στο διαδίκτυο σαν τα περισσότερα προϊόντα της Google.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου