Αναλώσιμα Εκτυπωτών . Ποιότητα . Κόστος

Τα αναλώσιμα των εκτυπωτών παίζουν βασικό ρόλο στην ποιότητα εκτύπωσης και στο κόστος λειτουργίας που θα έχουμε. Στην αγορά κυκλοφορούν τα παρακάτω είδη αναλωσίμων και χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αγορά τους.


Τύποι αναλωσίμων


Original.

Είναι αναλώσιμα που παράγει η κατασκευάστρια εταιρεία και τα οποία είναι μελετημένα να λειτουργούν με τη συγκεκριμένη μηχανή εκτύπωσης της κάθε εταιρείας. Μοναδικό μειονέκτημα είναι η τιμή τους. Πλεονεκτήματά τους η ποιότητα και η αξιοπιστία λειτουργίας τους.



Ανακατασκευασμένα.

Είναι το κουτί ενός original αναλώσιμου, το οποίο έπειτα από καθαρισμό και αντικατάσταση των αναλώσιμων ανταλλακτικών (drum, blade, cleaning roller σε Laser μηχάνημα) , γεμίζεται με τον κατάλληλο γραφίτη αν πρόκειται για Laser εκτυπωτή ή με το κατάλληλο μελάνι αν πρόκειται για Inkjet / Bubbljet εκτυπωτή.
Πρόκειται για αναλώσιμα που ανακατασκευάζονται από εταιρείες πιστοποιημένες για αυτή την εργασία και συνήθως παρέχουν και εγγύηση των προϊόντων τους. Πλεονέκτημα η τιμή τους (20-30% φθηνότερα από τα Original) και η προστασία του περιβάλλοντος από την ανακύκλωση των πλαστικών και τη μείωση της παραγωγής καινούριων. Μειονέκτημά τους είναι ότι συνήθως δεν γίνεται η σωστή μελέτη για το γραφίτη που γεμίζεται με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα πολύ πιο σύντομα από τα Original.
Αναγομωμένα.

Είναι και αυτά γνήσιες συσκευασίες του κατασκευαστή, οι οποίες απλά γεμίζονται (με τρύπημα συνήθως) χωρίς να έχει γίνει ο σωστός καθαρισμός που απαιτείται και να έχουν αλλαχθεί τα αναλώσιμα ανταλλακτικά. Είναι πολύ φθηνότερα από τα παραπάνω αλλά υπάρχει το ρίσκο να μην έχει γίνει σωστά η ασφάλιση μετά το γέμισμα και να χύνουν γραφίτη ή μελάνι. Επίσης, τα ανταλλακτικά που δεν αλλάχθηκαν μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα λόγω της φθοράς από τη χρήση. Πλεονέκτημά τους είναι μόνο η χαμηλή τους τιμή, η οποία είναι χαμηλότερη των δύο παραπάνω.


Κλώνοι (Μαϊμού, Κινέζικα και πολλά άλλα ονόματα).

Είναι ένα καινούριο κατασκευασμένο cartridge, από τρίτο κατασκευαστή, κυρίως από Κίνα. Το συγκεκριμένο cartridge είναι παράνομο στην εμπορία και τη χρήση επειδή παραβιάζει τις πατέντες των κατασκευαστριών εταιρειών. Επίσης, το υλικό το οποίο κατασκευάζεται μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον καθώς δεν έχει περάσει τα πιστοποιητικά ασφαλείας που απαιτούνται για την εμπορία και χρήση τους. Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, αυτά τα προϊόντα είναι παράνομα και διώκεται ποινικά η εισαγωγή και η εμπορεία τους.

*Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.etira.org/ η οποία είναι η σελίδα   του συνδέσμου των Ευρωπαίων Ανακατασκευαστών Toner & Inkjet.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου