Apple . Μείωση κερδών για πρώτη φορά

Την πρώτη της τριμηνιαία πτώση κέρδους από το 2003 ανέφερε η Apple στις 23 Απριλίου.


Ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 9,55 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 , μειωμένα κατά 18% σε σχέση με τα 11,6 δισ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2012.


Η μείωση ήταν μάλλον αναμενόμενη αφού τα εξαιρετικά υψηλά κέρδη της Apple στο περσινό δεύτερο τρίμηνο ήταν αποτέλεσμα της κυκλοφορίας του iPhone 4S στην Κίνα.

Επίσης πολλοί τελικοί πελάτες επιλέγουν να αγοράσουν παλαιότερα μοντέλα iPhone και το φθηνότερο mini iPod – συσκευές που είναι λιγότερο επικερδείς για την εταιρεία. 

Εκτός από τη μείωση των κερδών, τα αποτελέσματα της Apple είναι ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα. 

Η εταιρεία έχει αύξηση στις πωλήσεις iPhones & iPads και έμεινε σταθερή στις πωλήσεις macs.

Η Apple κατάφερε να πουλήσει 37,4 εκατ. iPhones το τελευταίο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 35,1 εκατ. του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.

Οι πωλήσεις iPad ανήλθαν στα 19,5 εκατ., σε σύγκριση με τα 11,8 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι πωλήσεις mac παρέμειναν αμετάβλητες στα 4 εκατ. περίπου, αλλά ο CEO της Apple Τιμ Κουκ δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη ότι η αγορά των PC "έχει ακόμα πολλή ζωή σε αυτό. Και θα πάμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε αυτό".

Για τα οριστικά συμπεράσματα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους ,αλλά προς το παρόν τα χρόνια της ανάπτυξης με διψήφια νούμερα για την εταιρεία είναι παρελθόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου