OS X Lion . Recovery mode

Η διαδικασία επαναφοράς στο λειτουργικό σύστημα OS X Lion έχει διαφοροποιηθεί.
Κατά την εγκατάσταση του Lion δημιουργείται στον σκληρό δίσκο ένα κρυφό διαμέρισμα που περιέχει μια ελαχιστοποιημένη έκδοση του mac osx.
Το διαμέρισμα αυτό ονομάζεται recovery και γίνεται φανερό μόνο κατά την ενεργοποίηση του startup manager κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα cmd-R ή option .

Με την επιλογή του Recovery HD ανοίγει η εφαρμογή Mac OS X Utilities με τις παρακάτω τέσσερις επιλογές :

Restore From Time Machine Backup

Με αυτή την επιλογή μπορεί να γίνει μερική(αρχεία συστήματος) ή ολική επαναφορά(ολόκληρος ο δίσκος) του συστήματος , ανάλογα με το backup που έγινε μέσω του Time Machine.
Αφού επιλεχθεί ο δίσκος με το backup με την ημερομηνία και ώρα που ολοκληρώθηκε αυτό, πατώντας restore ξεκινάει η διαδικασία επαναφοράς.

Reinstall Mac OS X

Αυτή είναι η διαδικασία για εγκατάσταση από την αρχή (clean setup).Η Apple για το κατέβασμα και την εγκατάσταση του Lion θα ελέγξει για σύνδεση στο διαδίκτυο και θα ζητήσει επαλήθευση μέσω του Apple ID που χρησιμοποιήθηκε κατά την αγορά του.

Get Help Online

Αν την επιλέξετε το Safari θα ανοίξει ένα έγγραφο της Apple με τίτλο Recovery Information το οποίο περιγράφει συνοπτικά τα βήματα για την αποκατάσταση του λειτουργικού σε περίπτωση προβλήματος.

Disk Utility

Αυτό είναι το γνωστό εργαλείο επιδιόρθωσης του δίσκου με την εντολή Repair Disk ή την πλήρη διαγραφή και επανεγκατάσταση του mac osx .

Στα μοντέλα Mac(Mid-2011) υπάρχει η λειτουργία Internet Recovery , η οποία κατεβάζει και τρέχει το Lion Recovery μέσω της σύνδεσής στο διαδίκτυο.Μέσω αναβάθμισης του firmware ισχύει και για προηγούμενα μοντέλα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου