Windows 8.1 . Πρώτη σημαντική αναβάθμιση



Η Microsoft δίνει στην δημοσιότητα μια "πρώτη ματιά" από τα Windows 8.1
Οι μέχρι στιγμής βελτιώσεις και αλλαγές είναι οι παρακάτω:

Personalization

Στα Windows 8.1, μπορείτε να μετατρέψετε τον υπολογιστή ή το tablet σας σε μια ηλεκτρονική κορνίζα, με παρουσίαση των εικόνων σας - τοπικά ή στο «σύννεφο» Skydrive – μέσω της οθόνης κλειδώματος lock screen. Έχει προστεθεί η δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφίες με την ενσωματωμένη κάμερα στα δεξιά της οθόνη κλειδώματος, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε.


Στην οθόνη εκκίνησης προσφέρονται περισσότερα χρώματα και φόντο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με κίνηση. Επίσης διαθέτει μια ποικιλία πλακιδίων tiles, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε την αρχική οθόνη σας με τον τρόπο που ακριβώς εσείς θέλετε. Επιλογή πολλαπλών εφαρμογών ταυτόχρονα, αλλαγή του μέγεθός τους, απεγκατάσταση, αναδιάταξη κ.α.

Search

Στα Windows 8.1, η μηχανή αναζήτησης Bing παρέχει συνολικά αποτελέσματα αναζήτησης τροφοδοτούμενα από πολλές πηγές περιεχομένου (διαδίκτυο, εφαρμογές, αρχεία, SkyDrive) σε μια πλούσια και απλή στην ανάγνωσή της μορφή.


Apps & Windows Store

Η εφαρμογή photo app επιτρέπει την επεξεργασία φωτογραφιών όταν προβάλλονται σε μέρη όπως το mail, SkyDrive, και εφαρμογές καμερών. Το music app έχει πλήρως επανασχεδιαστεί. Μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη ανάμεσα σε δύο εφαρμογές, ή να προβάλλονται μέχρι και τέσσερις εφαρμογές στην οθόνη. Αν έχετε πολλαπλές οθόνες συνδεδεμένες, μπορείτε να έχετε διαφορετικά Apps Store των Windows σε όλες τις οθόνες και ταυτόχρονα η οθόνη εκκίνησης να μπορεί να μείνει ανοικτή σε ένα μόνιτορ. Αυτό κάνει το multi-tasking ακόμα πιο συναρπαστικό. 


Το βελτιωμένο κατάστημα εφαρμογών Windows Store στα Windows 8.1 έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει τις κορυφαίες δωρεάν εφαρμογές, νέες κυκλοφορίες, καθώς και επιλογές για την αρχική σελίδα. Οι ενημερώσεις των εφαρμογών εκτελούνται αυτόματα στο παρασκήνιο, καθώς έρχονται μέσα από το κατάστημα. Η αναζήτηση για εύρεση μέσα από τις εφαρμογές είναι διαθέσιμη στην επάνω δεξιά γωνία.
Cloud Connectivity

Στα Windows 8.1 τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν απευθείας στο SkyDrive, ώστε να είναι πάντα διαθέσιμα.


Το νέο SkyDrive app δίνει πρόσβαση σε αρχεία που βρίσκονται στη συσκευή ή στο σύννεφο ακόμα και όταν είστε offline. Επίσης, όταν συνδέεστε με λογαριασμό Microsoft (Outlook.com), η συσκευή εξατομικεύεται με τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές σας.

PC Settings

Το αναβαθμισμένο Ρυθμίσεις pc δίνει πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις της συσκευής χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου στην επιφάνεια εργασίας. 

Internet Explorer

Ο Internet Explorer 11 (IE11) βασίζεται στην εξέλίξη του IE10 και είναι ο μόνος browser που είναι χτισμένος για οθόνες αφής.

Better Mouse & Keyboard Options

Η νέα «συμβουλή» tip εμφανίζεται κάθε φορά που μετακινείτε το ποντίκι στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, και είναι πάντα ορατή στη γραμμή εργασιών στην επιφάνεια εργασίας.Υπάρχουν επίσης επιλογές για να εκκινήσετε σε οθόνες που εναλλάσονται.

Περισσότερες αλλαγές και ανακοινώσεις αναμένονται το προσεχές διάστημα μέσω του επίσημου blog της Microsoft .






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου