Η Nikon στον κόσμο της μόδας

Η Nikon και ο καταξιωμένος Βρετανός σχεδιαστής J.W. Anderson έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια πολυτελή δερμάτινη τσάντα φωτογραφικών μηχανών για το κομψό σύστημα φωτογραφικών μηχανών Nikon 1.Αντλώντας την έμπνευση από τις κλασικές θήκες των φωτογραφικών μηχανών της δεκαετίας του '40 και το ανδρόγυνο στυλ του J.W. Anderson, η unisex τσάντα είναι το ίδιο ευέλικτη με τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1, με χώρο για τη φωτογραφική μηχανή και για περισσότερους του ενός εναλλάξιμους φακούς. Είναι η πρώτη φορά που η Nikon συνεργάζεται με έναν οίκο μόδας.

Συνδυάζοντας την παραδοσιακή τέχνη κατεργασίας του δέρματος με την ευελιξία του μοντέρνου, η τσάντα αντικατοπτρίζει τη μείξη της τεχνολογικής κληρονομιάς από τη μια και του πρωτοποριακού σχεδιασμού από την άλλη, που είναι σύμφυτος με τις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Nikon 1, όπως είναι η Nikon 1 S1, η Nikon 1 J3 και η Nikon 1 V2. Οι περιορισμένης έκδοσης τσάντες κυκλοφορούν σε τέσσερις χρωματικές αποχρώσεις (μαύρο, άσπρο, μπλε και πορτοκαλί).



Γι' αυτή τη συνεργασία με τη Nikon, ο J.W. Anderson δηλώνει: «Η φωτογραφία και η μόδα είναι και οι δύο μορφές τέχνης, έτσι η συνεργασία μας είναι απολύτως αυτονόητη για εμένα. Η φωτογράφιση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που κάνω: τραβάω χιλιάδες φωτογραφίες όταν δημιουργώ μια κολεξιόν, και πάντα φροντίζω τα σχέδιά μου να είναι προσιτά σε όλους, όπως είναι και η φωτογραφία.

Αυτό που μου ενέπνευσε αυτή την τσάντα ήταν το γεγονός ότι θα θύμιζε κάτι από το κλασικό στυλ του 40, αλλά με πολύ μοντέρνα πινελιά, με έντονα χρώματα και unisex look».

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων compact φωτογραφικών μηχανών Nikon 1 της Nikon Europe σχολιάζει: «Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με τον J.W. Anderson. Το δικό του στυλ αποτελεί την ενσάρκωση όλων των πιστεύω της Nikon: προϊόντα ύψιστης ποιότητας, οι πιο σύγχρονες τεχνικές και προσιτή τιμή για κάθε κοινό».

Η έναρξη της συνεργασίας θα συμπέσει με την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 του J. W. Anderson στο London Collections: Men, στις 17 Ιουνίου 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου