Προστασία Ανηλίκων . Mac OS X


Οι ρυθμίσεις του parental controls στις προτιμήσεις συστήματος επιτρέπει την προστασία των ανηλίκων από ακατάλληλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και τον έλεγχο στην χρήση του mac.

Πρώτη κίνηση είναι η επιλογή ή δημιουργία του χρήστη που θα ελέγχεται.Οι κατηγορίες tabs που χρειάζονται παραμετροποίηση είναι πέντε.

Apps
Επιτρέπει στο χρήστη να ανοίξει μόνο τις καθορισμένες εφαρμογές που έχoυν επιλεγεί απο  applications , widgets & utilities. Απαιτείται κωδικός πρόσβασης διαχειριστή για να ανοίξει τις υπόλοιπες εφαρμογές.
 
  

Web
Καθορίζει την περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο δημιουργώντας λίστες allow – always / never websites .

People
Περιορίζει την αποστολή-παραλαβή αλληλογραφίας και το chat με την δήλωση των αντίστοιχων διευθύνσεων.

Time limits
Καθορίζει την εβδομαδιαία πρόσβαση στο mac με μέγιστο χρόνο τις 8 ώρες καθημερινά.
Απαγορεύει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.


Other
Επιλέγουμε την απενεργοποίηση αλλαγής του κωδικού εισόδου. Υπάρχει δυνατότητα για απόκρυψη αισχρολογίας στο λεξικό, περιορισμό στην διαχείριση εκτυπωτών και εγγραφής CD & DVD.

Παρέχεται η δυνατότητα για απομακρυσμένη διαχείριση των δικαιωμάτων του ανηλίκου χρήστη.
Προϋποθέτει την ύπαρξη δικτύου μεταξύ των δύο χρηστών (ανήλικος – κηδεμόνας). Έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό διαχειριστή στο mac του ανηλίκου , ενεργοποιούμε το parental controls και επιλέγουμε να επιτρέπεται η απομακρυσμένη πρόσβαση. Στο mac του κηδεμόνα στην λίστα χρηστών του parental controls θα εμφανιστεί το όνομα του mac του ανηλίκου.
Για την διαχείρισή του πληκτρολογούμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου