VMware

Η εγκατάσταση εικονικού λειτουργικού σε Η/Υ προσφέρει μια σειρά απο πλεονεκτήματα στους χρήστες που θα το «επιχειρήσουν».
Το φιλοξενούμενο “guest” σύστημα είναι εντελώς αυτόνομο και ανεξάρτητο από το μητρικό “host” λειτουργικό σύστημα (windows, osx, linux).
Είναι ένας αυτόνομος Η/Υ “virtual machine με δικό του Bios, με εικονική κάρτα γραφικών, εικονικό σκληρό δίσκο, εικονικούς οδηγούς για τις παράλληλες, σειριακές και  USB συσκευές.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι :
  • Εύκολη εγκατάσταση και παραμετροποίηση.
  • Εγκατάσταση πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων χωρίς περιορισμούς (όσο αντέχει “η μηχανή μας”).
  • Γνωριμία με τα άλλα λειτουργικά , πειραματισμός , επέκταση στις υπολογιστικές λειτουργίες του συστήματός μας.
  • Πλήρης εκμετάλλευση του υλικού μας, π.χ χρησιμοποίηση ενός server ταυτόχρονα για πολλαπλές λειτουργίες (active directory , mail server, exchange server κ.τ.λ).
  • Εξοικονόμηση κόστους κατά την αγορά υλικού και στην μετέπειτα συντήρησή του.
  • Από μόνη της η «εικονικοποίηση» παρέχει ένα επίπεδο ασφάλειας. Αν υπάρξει μία απειλή σε ένα εικονικό σύστημα συνήθως θα περιοριστεί σε αυτό και δεν θα επηρεάσει τους πόρους του τοπικού συστήματος ούτε και των υπόλοιπων εικονικών συστημάτων (εαν υπάρχουν).

Η δέσμευση πόρων της νέας εγκατάστασης από τον Η/Υ μπορεί να μας κάνει πιο αργό και δυσκίνητο το σύστημα μας, άρα καλό θα είναι οι προδιαγραφές του να είναι “αξιοπρεπείς”.

Την εφαρμογή θα την κατεβάσετε απο το παρακάτω link:

   https://my.vmware.com/web/vmware/downloads


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου