Συμβουλές για χρήστες windows 7

Πέντε συμβουλές για χρήστες Windows 7 που δεν είναι ευρέως γνωστές και είναι χρήσιμες στην αντιμετώπιση προβλημάτων εκκίνησης του λειτουργικού, ασφάλειας, και λειτουργικότητας.


1. Καταγραφή προβλημάτων

Τα Windows 7 περιλαμβάνουν μια εξαιρετική λύση στην καταγραφή προβλημάτων σε εφαρμογές - προγράμματα του Η/Υ.
Όταν οποιοδήποτε εφαρμογή - πρόγραμμα δεν «συμπεριφέρεται» σωστά, πληκτρολογώντας PSR (Problem Step Recorder) στο μενού έναρξη , πατώντας Enter & Start Record απο το μενού της εφαρμογής, θα ξεκινήσει η καταγραφή οποιασδήποτε κίνησης του πληκτρολογίου, του ποντικιού και screenshots της οθόνης.


Όλα τα δεδομένα γίνονται εξαγωγή σε ένα ενιαίο συμπιεσμένο αρχείο MHTML , το οποίο είναι «εύκολο» να αναλυθεί και να οδηγήσει στην γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.

2. Αποκατάσταση λειτουργικού 


Εάν τα Windows 7 δεν ξεκινούν, δεν είναι απαραίτητη η επανεγκατάστασή  τους, όπως ίσχυε στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.
Πατήστε το πλήκτρο [F8] καθώς ο Η/Υ εκκινεί και θα εμφανισθεί μια οθόνη με επιλογές εκκίνησης , επιλέγεται Repair your Computer για να δείτε όλες τις επιλογές αποκατάστασης του λειτουργικού συστήματος.



3. Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκων

Τα Windows 7 Ultimate και Enterprise έχουν την δυνατότητα να κρυπτογραφούν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε φορητές συσκευές αποθήκευσης όπως μονάδες flash USB και εξωτερικές μονάδες σκληρού δίσκου, με μια επέκταση της τεχνολογίας BitLocker της Microsoft.
Έτσι μόνο κάποιος με κωδικό πρόσβασης θα μπορεί να έχει πρόσβαση.
Κάντε δεξί κλικ στο USB flash drive ή στον εξωτερικό δίσκο, επιλέξτε ενεργοποίηση BitLocker και ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσετε τα απόρρητα αρχεία σας.


4. Διόρθωση χρωμάτων

Τα windows 7 παρέχουν έναν οδηγό για την διόρθωση στα χρώματα ,στη φωτεινότητα και στην αντίθεση της οθόνης.
Το βοηθητικό πρόγραμμα «ClearType» βελτιώνει την ανάγνωση κειμένων στην οθόνη.
Στο μενού έναρξη πληκτρολογώντας DCCW και πατώντας Enter , θα ξεκινήσει ο οδηγός διόρθωσης των χρωμάτων.

5. Αντιγραφή "εικόνων" ISO 

Τα Windows 7 παρέχουν την δυνατότητα να αντιγράψεται μια «εικόνα» ISO σε CD/DVD , αλλά δεν παρέχουν κανένα τρόπο για να εξερευνήσετε τα περιεχόμενα του αντεγραμμένου δίσκου.
Με την «βοήθεια» της εφαρμογής WinCDEmu , ενός απλού εργαλείου μετατροπής αντεγραμμένων αρχείων σε εικονικές συσκευές , έχετε την δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία μέσω του explorer , σαν να ήταν φυσικοί δίσκοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου