Η LG και η Google παρουσιάζουν το πολυαναμενόμενο Google Nexus 5

Μετά την επιτυχία του Nexus 4, η LG Electronics (LG) και η Google συνεργάζονται για άλλη μία φορά και παρουσιάζουν το πρώτο smartphone με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού Android, το Android™ 4.4, KitKat®. Εφοδιασμένο με νέα χαρακτηριστικά, το Nexus 5 είναι η ταχύτερη και πιο λεπτή συσκευή Google Nexus που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.


Με την εντυπωσιακή οθόνη Full HD IPS 5 ιντσών, το Nexus 5 εγγυάται μια μοναδική οπτική εμπειρία. Συνδυάζοντας ιδανικά τις ισχυρές επιδόσεις με τις προηγμένες λειτουργίες και την ευκολία στη χρήση, το υπέρ-ελαφρύ smartphone προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 16GB και 32GB, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία του hardware της LG καθώς και το κορυφαίο λογισμικό και τις υπηρεσίες της Google.
«Η LG είναι περήφανη που συνεργάζεται για άλλη μία φορά με τη Google, προκειμένου να σχεδιάσει το πιο γρήγορο και ισχυρό κινητό Nexus στην ιστορία,» δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Το Nexus 5 προσφέρει μοντέρνο σχεδιασμό και κορυφαίες λειτουργίες, αποδεικνύοντας το επίπεδο της καινοτομίας στο οποίο μπορούν να φτάσουν δύο σπουδαίες εταιρείες μέσα από τη συνεργασία τους για δεύτερη φορά».
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την LG για τη δημιουργία μιας νέας συσκευής Nexus» δήλωσε ο κ. Sundar Pichai, Επίτιμος Αντιπρόεδρος στο τμήμα Android, Chrome and Apps της Google. «Το Google Nexus 5 είναι το πιο λεπτό και γρήγορο κινητό Nexus μέχρι σήμερα. Μια συσκευή που φέρνει στα χέρια των καταναλωτών τις καινοτομίες της πιο πρόσφατης έκδοσης του Android 4.4, KitKat».

‘Αιχμαλωτίζοντας’ τις σημαντικές σας στιγμές

Η κάμερα του Nexus 5 συνοδεύεται από τη μοναδική τεχνολογία Optical Image Stabilizer της LG Innotek, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πρόσφατα στο νέο smartphone LG G2. Χάρη στην κάμερα των 8MP, με δυνατότητα μεγαλύτερης έκθεσης, λιγότερου κόκκου και ‘κούνηματος’ σε φωτογραφίες και video, το Nexus 5 εξασφαλίζει εκπληκτική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, η εφαρμογή Photo Sphere του Nexus 5 επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει μια σειρά από φωτογραφίες και να τις ενώσει δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα 360 μοιρών. Παράλληλα, η Google μπορεί με τη λειτουργία Auto Awesome να δημιουργήσει μοναδικές φωτογραφικές συνθέσεις και ταινίες από το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Τέλος, η βελτιωμένη έκδοση του HDR+ στο Nexus 5 επιτρέπει την άμεση λήψη διαδοχικών στιγμιότυπων, τα οποία στη συνέχεια μπορεί ο χρήστης να συνδυάσει, προκειμένου να δημιουργήσει μια τέλεια φωτογραφία με ιδανικές φωτοσκιάσεις και χρώματα προερχόμενα από όλες τις λήψεις.

Ισχυρές επιδόσεις

Το Nexus 5 είναι το πρώτο κινητό στον κόσμο με λειτουργικό Android 4.4, KitKat, προσφέροντας όλη τη δύναμη της Google σε μια λεπτή και ελαφριά συσκευή, η οποία παρόλα αυτά εκπέμπει μια αίσθηση βεβαιότητας και αντοχής. Εκτός από τον εκπληκτικά γρήγορο επεξεργαστή SnapdragonTM 800 και τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G/LTE, το Nexus 5 διαθέτει οθόνη Full HD IPS με ανάλυση 445 ppi, για καθαρότερες εικόνες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, και προηγμένη τεχνολογία αφής in-cell για ταχύτερη απόκριση στο άγγιγμα των δακτύλων. Όλα αυτά τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, σε μία κομψή και μοντέρνα συσκευή η οποία δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι αποτελεί την επιτομή των premium smartphones της Google.

Οι καλύτερες λειτουργίες Google

Το Android 4.4 είναι ένα γρήγορο και ισχυρό λειτουργικό, το οποίο παραμένει απλό στη χρήση. Η νέα λειτουργία Dialer προτείνει αυτόματα στο χρήστη την πιο πιθανή κλήση, ενώ με το Caller ID της Google αναγνωρίζεται ο αριθμός της επιχείρησης που καλεί ακόμη και αν δεν έχει αποθηκευτεί στον κατάλογο των επαφών. Ο χρήστης μπορεί να στέλνει και να δέχεται μηνύματα απευθείας μέσα από την εφαρμογή Hangouts, η οποία υποστηρίζει πλέον τη λειτουργία Location Sharing ακόμη και σε συσκευές Android.
Χάρη στο Gmail, το Chrome, το Calendar, τα Maps, το Drive και τα Hangouts, το Nexus 5 βοηθά το χρήστη να διαχειρίζεται τις καθημερινές του δραστηριότητες χρησιμοποιώντας εύχρηστες και οικείες σε αυτόν εφαρμογές. Με το Google Now, μπορεί να ξεκινήσει μια φωνητική αναζήτηση λέγοντας απλά “Ok, Google,” ενώ με το Google Play και τις περισσότερες από ένα εκατομμύριο εφαρμογές, τα παιχνίδια, τις ταινίες, τη μουσική και τα βιβλία που υπάρχουν εκεί, μπορεί να βρει πιο εύκολα από ποτέ οτιδήποτε ψάχνει.
Το Nexus 5 θα διατίθεται σε μαύρο ή λευκό χρώμα, μέσω του Google Play™ και χωρίς την υποχρέωση συμβολαίου κινητής, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μ. Βρετανία, την Αυστραλία, την Κορέα και την Ιαπωνία. Η διάθεση από τις αγορές της Ευρώπης, της Κεντρικής/Νότιας Αμερικής, της Ασίας, της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS) και της Μέσης Ανατολής θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου.

Κύρια Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Επεξεργαστής: Qualcomm® Snapdragon™ 800 με 2.26GHz Quad-Core Krait CPU
Λειτουργικό Σύστημα: Android™ 4.4, KitKat®
Οθόνη: 5-ιντσών (ακριβώς 4.95 ίντσες) Full HD IPS (1920 x 1080 pixels)
Συνδεσιμότητα: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
Μνήμη: 16GB / 32GB
RAM: 2GB
Κάμερα: Πίσω 8.0MP με λειτουργία OIS / Εμπρός 1.3MP HD
Μπαταρία: 2,300 mAh Li-Polymer (μη αποσπώμενη)
Διαστάσεις: 137.84 x 69.17 x 8.59 χιλιοστά
Βάρος: 130 γραμμάρια
Άλλα: Ασύρματη φόρτιση, τεχνολογία NFC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου