Windows XP. Κενό ασφάλειας. Έκθεση απο την Microsoft.


Η Microsoft Corp κυκλοφόρησε την Έκθεση Ασφαλείας Intelligence 15, η οποία αναλύει τις «απειλές» σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο συστήματα σε όλο τον κόσμο. 
Μεταξύ των άλλων πληροφοριών, η έκθεση εξετάζει τον κίνδυνο του κενού ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις με τη χρήση μη υποστηριζόμενων λειτουργικών συστημάτων και λογισμικών, καθώς και τις επιπτώσεις από τη χρήση των Windows XP, συμπεριλαμβανομένων της υποστήριξης και των ενημερώσεων ασφαλείας που «τελειώνουν» στις 8 Απριλίου του 2014. Επιπλέον, η νέα τηλεμετρία συγκρίνει την ασφάλεια των σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων όπως τα Windows 8 με παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows XP, όπου σύμφωνα με την StatCounter, αποτελούν περίπου το 21% των λειτουργικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Η έκθεση διαπίστωσε τις παρακάτω τρεις κορυφαίες παγκοσμίως απειλές για εκείνους που «τρέχουν»  τα Windows XP:

 Sality. Οικογένεια κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να κλέψει προσωπικές πληροφορίες και να μειώσει τις ρυθμίσεις ασφαλείας ενός υπολογιστή.
 Ramnit. Malware που μολύνει τα εκτελέσιμα αρχεία στα Windows, τα αρχεία του Microsoft Office και τα αρχεία HTML.
 Vobfus. Οικογένεια «σκουληκιών» που μπορούν να «κατεβάσουν» επιπρόσθετο κακόβουλο λογισμικό σε έναν Η/Υ ή και το αντίθετο και η  διάδοσή τους μέσω αφαιρούμενων δίσκων, όπως USB flash drives.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, σχεδόν το 17% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο τρέχουν ενημερωμένα σε πραγματικό χρόνο, τα προϊόντα ασφαλείας της Microsoft για την αντιμετώπιση των malware. Αν και τα Windows 8 αντιμετώπισαν ένα παρόμοιο αριθμό κακόβουλου λογισμικού με τα Windows XP, συστήματα με Windows XP είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν πραγματικά μολυνθεί απο αυτές τις απειλές. 



* Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση Microsoft Security Intelligence Report στην ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/sir

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου