Nikon D810. I am a modern masterpiece

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της D810, της νέας κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής με υψηλή ανάλυση που ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση. Με δυνατότητα αποτύπωσης από την πιο λεπτή υφή έως θέματα που κινούνται με υψηλή ταχύτητα, αυτή η εντυπωσιακά ευέλικτη φωτογραφική μηχανή 36,3 megapixel θα ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες σας. 

Με την ασύγκριτη ποιότητα εικόνας, την απόδοση υψηλής ταχύτητας και την ευελιξία λήψης video Full HD, η πλήρως ανασχεδιασμένη D810 ξεπερνά την προκάτοχό της και θέτει νέα πρότυπα στις λήψεις υψηλής ανάλυσης. Ο νέος αισθητήρας με φορμάτ FX, το εξαιρετικά μεγάλο εύρος ISO και ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4 που διαθέτει αποδίδουν πρωτοφανή ευκρίνεια, εντυπωσιακή τονικότητα και μειωμένο θόρυβο σε κάθε ρύθμιση ευαισθησίας. Η κορυφαία απόδοση AF, η ταχύτητα ριπής που φτάνει τα 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και η λήψη video Full HD στα 1.080/60p καταγράφουν κάθε σκηνή με απόλυτη ακρίβεια ενώ, παράλληλα, η λειτουργία Picture Control 2.0 της Nikon εξασφαλίζει ιδιαίτερες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων εντός της φωτογραφικής μηχανής και ευέλικτες επιλογές βελτιστοποίησης. Είτε σε συνθήκες φωτογραφικού στούντιο είτε σε εξωτερικές λήψεις, πρόκειται για μια κορυφαία μηχανή απεικόνισης για τους φωτογράφους που επιθυμούν το όραμά τους να αποτυπώνεται με κάθε λεπτομέρεια.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Η Nikon δημιούργησε την D810 ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες των επαγγελματιών φωτογράφων. Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαλείο που προσφέρει στους φωτογράφους από διάφορους χώρους τη δυνατότητα να αποτυπώνουν όσα οραματίζονται. Ανεβάζει τον πήχη στις φωτογραφίσεις υψηλής ανάλυσης καθώς αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα και την ευελιξία ISO και περιλαμβάνει νέες λειτουργίες χάρη στις οποίες ελαχιστοποιούνται οι κραδασμοί στο εσωτερικό της φωτογραφικής μηχανής κατά τις λήψεις ώστε να επιτυγχάνεται μοναδική σταθερότητα. Εάν αναζητάτε την ελευθερία να τραβάτε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, τα αποτελέσματα που θα σας χαρίσει η D810 θα σας ενθουσιάσουν».


Σύνοψη βασικών λειτουργιών:
  • Νέος αισθητήρας με φορμάτ FX 36,3 MP: προσφέρει μοναδική λεπτομέρεια εικόνας και εξαιρετική ευελιξία στο κροπάρισμα.
  • Ιδιαίτερα μεγάλο εύρος ευαισθησίας στο φως: το εύρος ISO κυμαίνεται από 64 έως 12.800, με δυνατότητα επέκτασης σε ισοδύναμο με ISO 32 έως 51.200.
  • Ταχύτητα ριπής έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps): εικόνες πλήρους ανάλυσης, χωρίς συμβιβασμούς, σε έως 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Εικόνες 15,3 MP σε έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) στη λειτουργία κροπαρίσματος DX.
  • EXPEED 4: ενισχύει τη συνολική απόδοση της φωτογραφικής μηχανής, μεταφέροντάς την σε εντελώς νέο επίπεδο.
  • Κορυφαία απόδοση AF: το σύστημα AF 51 σημείων Multi-CAM 3500FX μπορεί να διαμορφωθεί και να καλύπτει 9, 21 και 51 σημεία με ευαισθησία έως -2 EV (ISO 100, 20°C/68°F).
  • Λειτουργία AF επιλογής περιοχής από ομάδα: γρήγορη εστίαση και βελτιωμένη απομόνωση του φόντου, ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες φωτισμού.
  • Λειτουργία D-Movie πολλαπλής περιοχής: video Full HD (1080p) με φορμά FX και DX σε 50p/60p. Αποκτήστε πρόσβαση στο πλήρες εύρος ευαισθησίας στο φως, από ISO 64, όσο βιντεοσκοπείτε, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ελέγχετε την ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα και τα επίπεδα του ήχου.
  • RAW Size S: εξασφαλίζει αρχεία NEF 12 bit της Nikon χωρίς συμπίεση, με πλούσια διαβάθμιση, που επιτρέπουν ταχύτερη μεταφορά εικόνας και ομαλότερη επεξεργασία μετά τη λήψη.
  • Picture Control 2.0: εύκολη επεξεργασία μετά τη λήψη με ρύθμιση Flat (ισοβαρούς) για μέγιστο δυναμικό εύρος. Προσαρμόστε με ακρίβεια τις λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση διαύγειας.
  • Ιδιαίτερη ευκρίνεια: νέα αρχιτεκτονική κλείστρου/χώρου κατόπτρου και λειτουργίες ηλεκτρονικής μπροστινής κουρτίνας που εξασφαλίζουν τα πιο ευκρινή αποτελέσματα.
  • Οθόνη ρύθμισης χρωμάτων: οθόνη LCD RGBW 8,0 cm (3,2 in.), 1229k dot, με μη ανακλαστική επίστρωση. Μεταφέρετε την ισορροπία και τη φωτεινότητα των χρωμάτων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
  • Zoom διαιρεμένης οθόνης σε ζωντανή προβολή: ελέγξτε την ευθυγράμμιση και την ευκρίνεια με απόλυτη ακρίβεια.
  • Προσβάσιμο μέσω του κουμπιού "i" της φωτογραφικής μηχανής.
  • Γρήγορο και ανθεκτικό κλείστρο: μονάδα κλείστρου από κέβλαρ/ίνες άνθρακα με χρόνο υστέρησης κλείστρου 52 ms, τυπικό κύκλο ζωής 200.000 απελευθερώσεων και ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 έως 30 δευτ. με δυνατότητα συγχρονισμού φλας έως 1/250 του δευτερολέπτου.
  • Απεριόριστη συνεχής λήψη: αποτυπώστε μια πληθώρα εικόνων JPEG και δημιουργήστε εντυπωσιακές φωτογραφίες με καταγραφή του ίχνους των φώτων του αντικειμένου (light-trail).
  • Μπαταρία EL-15 υψηλής χωρητικότητας: εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και ελαφριά επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 1.900 mAh (7,0 V). Αποτυπώστε έως 1.200 φωτογραφίες* με μία μόνο φόρτιση.
  • Μέσα αποθήκευσης: δύο υποδοχές καρτών για απρόσκοπτες λήψεις. Μία υποδοχή καρτών CF για κάρτες UDMA 7 υψηλής ταχύτητας και μία υποδοχή καρτών SD για κάρτες SDXC και UHS-I υψηλής ταχύτητας και υψηλής χωρητικότητας.
  • Ανθεκτικό, ελαφρύ σώμα από κράμα μαγνησίου: υψηλός βαθμός στεγανοποίησης από τις καιρικές συνθήκες και τη σκόνη, που εξασφαλίζει την προστασία της D810 από την υγρασία και τη σκόνη.
  • Ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση: υποστηρίζει Ethernet και ασύρματο LAN. Για να συνδεθείτε, χρησιμοποιήστε τον προαιρετικό πομπό δεδομένων UT-1 μαζί με τον ασύρματο πομπό WT-5.
*Με βάση τα πρότυπα CIPA.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου