Tablets. Που τα χρησιμοποιούμε ;


Η «είσοδος» των tablets στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και η χρησιμοποίησή τους από εκατομμύρια χρήστες, δημιουργεί εύλογα το ερώτημα «για ποιούς σκοπούς κυρίως χρησιμοποιούνται ;»
Την απάντηση στο ερώτημα δίνει η έρευνα της εταιρείας Gartner σε δείγμα 726 χρηστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
Οι χρήστες tablet δαπανούν το 50% του χρόνου τους μπροστά στην οθόνη σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας όπως παιχνίδια, διάβασμα e-books, άκουσμα μουσικής και μόνο το 15% σε παραγωγικές δραστηριότητες, όπως η γραφή/σχολιασμός σε blogs, η επεξεργασία βίντεο. Επιπλέον η μελέτη δείχνει ότι τα tablets χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο το βράδυ στο σπίτι, σαν συντροφιά στον ελεύθερο χρόνο του κάθε χρήστη.
Την τελευταία περίοδο έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη συζήτηση για την προοπτική των tablets να αντικαταστήσουν τους υπολογιστές, αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης των πωλήσεων τους σε σχέση με την αντίστοιχη μείωση των πωλήσεων Η/Υ.
Ωστόσο η έρευνα της Gartner δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα ανάκαμψης για την βιομηχανία Η/Υ, όσο τα tablets θα θεωρούνται κυρίως συσκευές ψυχαγωγίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου